Talare 2020

CRAIG GROESCHEL

Grundare & Senior Pastor, Life.Church; Bästsäljande författare; GLS-ambassadör

Craig Groeschel är senior pastor och grundare för Life.Church, en innovativ kyrka som har gudstjänster på flera olika platser i USA samt online. Life.Church är kända för att missionera med hjälp av den senaste tekniken, och de har bland annat skapat bibelappen YouVersion, som har laddats ner i varje land i världen. Glassdoor har utsett Groeschel till en av de 10 bästa amerikanska VD:arna för små och mellanstora företag. Genom att resa runt i världen som ambassadör för Global Leadership Summit arbetar Craig Groeschel för att vi ska utbilda ledare på samhällets alla områden. Han gör podcasten Craig Groeschel Leadership Podcast med över 1,5 miljoner nerladdningar i månaden och har legat på New York Times bästsäljarlista. Hans senaste bok heter Farliga böner.

AMY EDMONDSON

Novartis Professor i Ledarskap och Management på Harvard Business School; Författare

Amy Edmondson har legat på Thinkers50:s lista över världens ledande management-tänkare sedan 2011. Hon har skrivit fyra böcker, däribland Teaming: How Organizations Learn, Innovate and Compete in the Knowledge Economy, som handlar om varför det är så viktigt att samarbeta i dagens organisationer – och varför det är så svårt. Hennes senaste bok, The Fearless Organization: Creating Psychological Safety in the Workplace for Learning, Innovation, and Growth, ger praktiska tips till grupper och organisationer som vill lyckas i dagens moderna ekonomi.

MARCUS BUCKINGHAM

Bästsäljande författare; Global forskare; Revolutionär

Marcus Buckingham är en global forskare, kunskapsledare och ledande expert på talang, med fokus på att få fram människors styrkor, förbättra deras prestationer och visa vägen för hur människor ska arbeta i framtiden. Han har tidigare varit senior forskare på Gallup Organization och leder nu ADP Research Institutes vision som ansvarig för människor och prestation. Han har skrivit nio böcker, däribland First Break All the Rules och Now Discover Your Strengths, två av de mest sålda böckerna inom företagande någonsin. I hans senaste bok, Nine Lies About Work: A Freethinking Leader’s Guide to the Real World, undersöker han de lögner som genomsyrar våra arbetsplatser och sanningarna som kan hjälpa oss att förändra arbetsplatserna till det bättre.

MICHAEL TODD

Förste pastor, Transformation Church; Författare; Influencer

År 2015 lämnade grundaren och pastorn i Transformation Church över ledarskapet till Michael Todd och hans fru Natalie. De hade en vision om att dela evangeliet med sin gemenskap, stad och värld på ett relevant och progressivt sätt, och har därför vuxit snabbt. Varje vecka har kyrkan 5 000 besökare på plats och över 20 000 tittare online. Todds inflytande sträcker sig långt utanför kyrkans väggar eftersom han har vuxit snabbt på sociala medier. Fem av hans predikningar har över 1 miljon visningar bara på YouTube. I april 2020 släpps Todds första bok, Relationship Goals.

VANESSA VAN EDWARDS

Bästsäljande författare; Beteendeforskare inom ledarskap, Science of People

Vanessa Van Edwards är forskare på Science of People, som är ett institut för beteendeforskning. Deras mål är att använda den senaste forskningen och vetenskapliga trender för att hjälpa ledare bemästra sina sociala förmågor. Hennes innovativa arbete har lyfts fram i CNN, NPR, Fast Company och Entrepeneur Magazine, och hon föreläser regelbundet för innovativa företag som Google, Facebook, Comcast, Microsoft och Penguin Random House. Van Edwards har utvecklat ett vetenskapligt ramverk som kan användas för att förstå olika personlighetstyper, så att vi kan förbättra vår EQ och kommunicera bättre med kollegor och kunder. Hon är även författare till den bästsäljande boken Captivate: The Science of Succeeding with People.

PAULA FARIS

Senior nationell korrespondent, ABC News; Författare

Paula är en Emmy Award-vinnande journalist och senior nationell korrespondent på ABC News. Hon leder också den populära podcasten Journeys of Faith with Paula Faris, där hon samtalar med några av världens mest inflytelserika personer om hur de förlitar sig på tro och spiritualitet för att ta sig igenom både bra och dåliga tider. Faris var tidigare en av programledarna för Good Morning Americas helgprogram och ABC:s The View, och i år är hon tillbaka som intervjuare på Global Leadership Summit för andra gången. Hon kommer också att berätta om sin ledarskapsresa i den riskfyllda tv-journalistvärlden, samt de lärdomar om ledarskap hon har skrivit om i sin senaste bok Called Out: Why I Traded Two Dream Jobs For a Life of True Calling.